diumenge, 17 de novembre del 2013

MUSICOTERÀPIA A BARCELONA

PROGRAMACIÓ I RESUM DELS VIATGES A TRAVÉS DE LA MÚSICA


VIATGES A TRAVÉS DE LA MÚSICA

Viatges a través de la música és una activitat que es basa en la capacitat evocadora de la música. 

Es pretén trencar amb la rutina del dia a dia i dedicar un temps per nosaltres on podrem viatjar al nostre interior guiats per la música.

Es comença amb una petita relaxació, per passar a una introducció al viatge a realitzar, realitzarem l’audició de la música i per acabar podem compartir en grup la nostra experiència.



El disseny, programació i direcció és a càrrec d’en David Campos, psicòleg, Psicoterapeuta Breu Estratègic i Musicoterapeuta.

a BARCELONA

Dimarts 19 de Novembre de 2013 19h.
"Butterflies and Life"















Dimarts 3de Desembre de 2013 19h.
"Different Colour"


Darreres activitats Realitzades:

a BARCELONA:
Dimarts 12 de Novembre de 2013 19h.
"Dance Of de Dolphins"


Dimarts 5 de Novembre de 2013 19h.
"Joy Of Life"







Dimarts 29 Octubre:
Resum del Viatge:


DIMARTS 22 OCTUBRE 19h
Resum del Viatge:
Vam començar amb uns exercicis d'atenció i respiració. Per passar a fer exercicis de relaxació. Tot seguit vam fer tots un camí que ens va portar a una situació molt particular on començava el viatge. Desprès d'escoltar l'audició vam compartir entre tots les nostres experiències. Uns havíem viatjat a un munt de paisos: França, Mèxic, Italia... Podien fer-ho volant... amb ajuda o sense. Molts de nosaltres van poder experimentar i viure espais naturals on predominaven diferents tipus de flors: campanetes, margarides, nenúfars, roselles... També, molts de nosaltres van poder tenir una experiència en persones que ja no estaven amb nosaltres i normalment aquestes transmetien un missatge, ja sigui amb paraules o mitjançant imatges, colors i moviment. Altres vam poder experimentar com es creava tot un món de llum i color, però que aquesta creació era distorsionada per una força i s'havien de fer grans esforços per tornar a l'equilibri. També alguns de nosaltres vam poder experimentar la calma i la plenitud on només demanant les coses es tenien i viure una vida transformadora on ballant començava tot i s'apropava al final dels dies amb tranquil·litat i plenitud.
Tots junts vam adonar-nos de que cadascú dels viatges ens mostrava aspectes rellevants i claus de la nostre situació actual. Ens van acomiadar i vam continuar amb la nostra vida, però jo diria que una mica més savis i conscients de la nostre situació.
En breu posaré unes petites ressenyes sobre el significat de les flors i els colors que van sortir...


Margaritas: Estima y confianza. Blancas “Eres la más bella”, azules “Creo en ti” y rosas o violetas “Eres la que más he amado nunca”.


Nenúfares: Enfriamiento.


Amapolas; varía según su color. Por ejemplo en el caso de las blancas el significado es sueño. Pero si lo que se quiere dar es consuelo con una flor la mejor forma de hacerlo es con una amapola roja.

(fuente de la informació: http://www.florpedia.com/)

DIMARTS 15 OCTUBRE 19 h:


Resum del viatge: 

Tots vam començar a fer uns exercicis de respiració i relaxació. Tot seguit vam passar a fer un recorregut fluvial fins arribar al mar i passar a fer un viatge en barca a unes noves terres. Allà va comença el viatge guiat per la música. Al acabar el viatge vam poder compartir la nostra experiència. Alguns de nosaltres van sentir que per estar tranquils s'ha d'alliberar de tot el que un té, ballar lliurament i mitjançant el foc netejar i purificar tot el que és una càrrega. Uns altres han pogut descobrir que per poder estar relaxat és necessari deixar passar tot el que ens ronda dia a dia pel cap i començar a estar present en el moment d'ara... i escoltar per exemple la música. N'hi han que ens van adonar de la probable causa del seu problema i és quedar-se atrapats ells estant en una situació complicada i en comptes de fer alguna cosa per ell/a mateix/a es preocupen per la situació d'uns altres i paradoxalment aquests poden sortir del problema i la persona preocupada continua amb la mateixa problemàtica. Uns altres participants van explicar els seus viatges... com veien les espigues, les plantes i fins is tot pedres precioses ballaven amb la música... podien anar a Itàlia i gaudir de les seves velles vistes mentre anava volant... tenir una experiència amb la mort i el creixement i sentir-se tranquils i alegres. Un altre viatge mostrava com la persona es dividia en diferents animals i feien el seu viatge... per al final acabant acceptant-los i integrant-los amb ella mateixa. També hi ha participants que es van tornar a afrontar a la seva foscor... i convertit-se en nadius africans superar-ho i poder gaudir de la natura, les seves plantes i colors i trobar la tranquil·litat mentre es sentien lliures, ballant i volant. També va haver-hi un altres que a més de poder experimentar com ell mateix començava a florir i d'aquesta flor sortia un arbre que donava lloc a tot el món, es va transformar en tota una sèrie d'animals, va pujar i baixar muntanyes amb una facilitat increïble i va poder veure la TERRA com continuava existint desprès de la existència dels humans.



Al final van poder agrair la participació a tots els viatgers i al Gabinet Grafològic Arias de la Cruz per permetre'ns realitzar aquesta activitat i ens van acomiadar fins la propera sessió.


Us espero al següent Viatge a Través de la Música: "In Search Of Angel". Fins Aviat i que tingueu molt bona setmana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada