Musicoteràpia

VIATGES A TRAVÉS DE LA MÚSICA

Viatges a través de la música és una activitat que es basa en la capacitat evocadora de la música. 

Es pretén trencar amb la rutina del dia a dia i dedicar un temps per nosaltres on podrem viatjar al nostre interior guiats per la música.

Es comença amb una petita relaxació, per passar a una introducció al viatge a realitzar, realitzarem l’audició de la música i per acabar podem compartir en grup la nostra experiència.

El disseny, programació i direcció és a càrrec d’en David Campos, psicòleg, Psicoterapeuta Breu Estratègic i Musicoterapeuta.

Properes activitats:


A BARCELONA:

A MANRESA: TORNEM A COMENÇAR EL CICLE DE VIATGES A TRAVÉS DE LA MÚSICA... CADA DUES SETMANES 2 SESSIONS MATÍ I VESPREDarreres activitats:

a BARCELONA
Dimarts 29 Octubre:
Resum del Viatge:
DIMARTS 22 OCTUBRE 19h
Resum del Viatge:
Vam començar amb uns exercicis d'atenció i respiració. Per passar a fer exercicis de relaxació. Tot seguit vam fer tots un camí que ens va portar a una situació molt particular on començava el viatge. Desprès d'escoltar l'audició vam compartir entre tots les nostres experiències. Uns havíem viatjat a un munt de paisos: França, Mèxic, Italia... Podien fer-ho volant... amb ajuda o sense. Molts de nosaltres van poder experimentar i viure espais naturals on predominaven diferents tipus de flors: campanetes, margarides, nenúfars, roselles... També, molts de nosaltres van poder tenir una experiència en persones que ja no estaven amb nosaltres i normalment aquestes transmetien un missatge, ja sigui amb paraules o mitjançant imatges, colors i moviment. Altres vam poder experimentar com es creava tot un món de llum i color, però que aquesta creació era distorsionada per una força i s'havien de fer grans esforços per tornar a l'equilibri. També alguns de nosaltres vam poder experimentar la calma i la plenitud on només demanant les coses es tenien i viure una vida transformadora on ballant començava tot i s'apropava al final dels dies amb tranquil·litat i plenitud.
Tots junts vam adonar-nos de que cadascú dels viatges ens mostrava aspectes rellevants i claus de la nostre situació actual. Ens van acomiadar i vam continuar amb la nostra vida, però jo diria que una mica més savis i conscients de la nostre situació.
En breu posaré unes petites ressenyes sobre el significat de les flors i els colors que van sortir...
Margaritas: Estima y confianza. Blancas “Eres la más bella”, azules “Creo en ti” y rosas o violetas “Eres la que más he amado nunca”.
Nenúfares: Enfriamiento.
Amapolas; varía según su color. Por ejemplo en el caso de las blancas el significado es sueño. Pero si lo que se quiere dar es consuelo con una flor la mejor forma de hacerlo es con una amapola roja. 

(fuente de la informació: http://www.florpedia.com/)

Dimarts 15 Octubre a les 19 h.:

Resum del viatge: 

Tots vam començar a fer uns exercicis de respiració i relaxació. Tot seguit vam passar a fer un recorregut fluvial fins arribar al mar i passar a fer un viatge en barca a unes noves terres. Allà va comença el viatge guiat per la música. Al acabar el viatge vam poder compartir la nostra experiència. Alguns de nosaltres van sentir que per estar tranquils s'ha d'alliberar de tot el que un té, ballar lliurament i mitjançant el foc netejar i purificar tot el que és una càrrega. Uns altres han pogut descobrir que per poder estar relaxat és necessari deixar passar tot el que ens ronda dia a dia pel cap i començar a estar present en el moment d'ara... i escoltar per exemple la música. N'hi han que ens van adonar de la probable causa del seu problema i és quedar-se atrapats ells estant en una situació complicada i en comptes de fer alguna cosa per ell/a mateix/a es preocupen per la situació d'uns altres i paradoxalment aquests poden sortir del problema i la persona preocupada continua amb la mateixa problemàtica. Uns altres participants van explicar els seus viatges... com veien les espigues, les plantes i fins is tot pedres precioses ballaven amb la música... podien anar a Itàlia i gaudir de les seves velles vistes mentre anava volant... tenir una experiència amb la mort i el creixement i sentir-se tranquils i alegres. Un altre viatge mostrava com la persona es dividia en diferents animals i feien el seu viatge... per al final acabant acceptant-los i integrant-los amb ella mateixa. També hi ha participants que es van tornar a afrontar a la seva foscor... i convertit-se en nadius africans superar-ho i poder gaudir de la natura, les seves plantes i colors i trobar la tranquil·litat mentre es sentien lliures, ballant i volant. També va haver-hi un altres que a més de poder experimentar com ell mateix començava a florir i d'aquesta flor sortia un arbre que donava lloc a tot el món, es va transformar en tota una sèrie d'animals, va pujar i baixar muntanyes amb una facilitat increïble i va poder veure la TERRA com continuava existint desprès de la existència dels humans.
Al final van poder agrair la participació a tots els viatgers i al Gabinet Grafològic Arias de la Cruz per permetre'ns realitzar aquesta activitat i ens van acomiadar fins la propera sessió.
Us espero al següent Viatge a Través de la Música: "In Search Of Angel". Fins Aviat i que tingueu molt bona setmana.

a MANRESA
DIJOUS 17 Octubre - 10h i 19 h


Aquest matí ens hem reunit per finalitzar el cicle de 12 viatges a Través de la música. Amb la proposta de vibracions vocals harmòniques, de bols de cristall i tibetans. Desprès de realitzar l'habitual relaxació, hem fet un recorregut que recorda i sintetitza la resta dels viatges. També hem fet l'audició. Més tard hem compartit entre tots les nostres experiències; la de sentir com si ens fessin un escànner que va recorrent des de la part baixa del tronc al damunt del cap, veure un home savi que ens avisava de l'alarma, passar del desert a una zona selvàtica, veure'ns envoltats d'una planta i del mar que ens guareix. També alguns participants van aprofitar per centrar-se en les tasques que havien de realitzar i tenir noves idees de com afrontar-les. Alguns han aprofitar l'estona per descansar profundament i recuperar forces desprès de setmanes d'esforços. D'altres han pogut tenir experiències i viatges extraordinaris com veure el mar al revés i als peixos vivint a l'aire o veure i sentir el patiment del món, a part d'experimentar l'absència del temps. Altres han pogut experimentar com es transformaven en llum i vibració i també han vist una escena on entraven a una sala per una catifa lila plena de savis, mestres o deus.Resum del viatge Matí:
Per acabar ens hem acomiadat de tots i ens hem felicitat per haver acabat el cicle dels 12 viatges.
Es recorda que aquesta tarda tindrà lloc la segona sessió a les 19 h. Us espero a tots.
A més a més heu de saber que tornarem a programar els viatges a través de la música a MANRESA pel qui vulgui fer-los un altre cop o començar de nou.
Fins desprès!!!

DIJOUS 10 D'OCTUTRE:
2 SESSIONS: 10h Matí i 19 h Vespre


DIJOUS 3 D'OCTUBRE: 2 SESSIONS A LES 10'h i a les 19h:


DIJOUS 26 SEPTEMBRE: 2 SESSIONS A LES 10'H I 
 A LES 19'H:A BARCELONA:
Aquest dimarts vinent... a Barcelona farem el 2º Viatge a Través de la Música amb la col·laboració del Gabinet Grafològic Arias de la Cruz... us esperem... No oblideu reservar plaça al mail: dcmpsico@gmail.com
Activitats Realitzades:

Resum del Viatge:
Començant amb una relaxació els membres del grup van anar a buscar una font d'aigua molt especial on bevent de la mateixa començarien el viatge. Va començar l'audició i tots vam anar seguint el desenvolupament de la música i la resposta que ens generava. Al concloure els temes, vam compartir en grup les nostres experiències. Uns havíem pogut fer viatges amb la música a paratges on havíem estat de veritat i d'altres havíem anat a llocs on la nostra vivència superava als viatges físics. Tots hem pogut experimentar un munt de sensacions i emocions, especialment les positives. Fins i tot, vam poder superar alguna por que en la vida real, que fins ara, ens era difícil de superar.
Tots vam coincidir en que la música no et deixa impassible i que en uns moments aquesta era molt especial i de gran sensibilitat.
També vam poder trobar algunes limitacions personals que poden ser en un futur noves fites a superar.
Vam acabar la sessió amb una mateixa acció de comiat.

DIMARTS 1 D'OCTUBRE A LES 19'H
Resum del Viatge:
Desprès de realitzar una petita relaxació el grup va anar a buscar el naixement de l'aigua... i van anant seguint tota la història que dia a dia, segon a segon l'aigua va explicant. Vam poder escoltar com l'aigua feia tot el seu viatge. 
Al acabar l'audició, el grup va explicar com va rememorar escenes de la vida dels participants on predominaven les de benestar i tranquil·litat, ja siguin mitjançant el soroll dels ocells, de l'aigua quan va colpejant les roques... També van sorgir imatges de la natura que ens feien sentir bé, amb plantes i flors. Van haver també moments on un so recordava una història o successos no agradables però que s'anaven superant amb el desenvolupament de la música. Aquests mals moments ens donen pistes dels petits bloqueigs que anirem superant a poc a poc.  Els punts de vista eren diversos on persones es veien interaccionant amb l'aigua i el paisatge, o sent el mateix aigua. També hi havien històries que eren més imaginatives.
Vam acabar el viatge acomiadant-nos tots plegats fins la següent sessió.


Us deixo un poema de Yolanda Barry.

LA MUSICA

Embellece mi alma,
me calma,me alimenta,
me llena,me entretiene,
solo con oirla 
me siento viva.

Mi música
me alegra,me aligera,
me olvido de mis penas,
me transforma,enamora.

Quiero vivir a ritmo 
de los compases,
iluminar mi mundo
de luces centelleantes.

Solo quiero oir música,
sentirla al calor de mi cuerpo,
llenarme de estrellas relucientes
y bailar,bailar sin decansar.

Quiero bailar con su armonia,
cantar con sus lindos versos,
escribir mientras la escucho
y dormir...oyéndola en mis sueños.

Solo así viviría feliz,
llevándola en lo más hondo
de mi alma,llevándola
hasta mi último suspiro,

aún así...la quiero conmigo.


L’activitat te un màxim de participants per sessió, que serà de 10 persones. Així que caldrà inscripció prèvia per reservar plaça al mail: dcmpsico@gmail.com.

El preu d’una única sessió és de 15 euros. Podeu optar a la reserva de les 8 sessions per 80 euros. La intenció és aconseguir un grup estable de 10 persones que puguin treballar durant les 8 sessions, doncs la seqüència d’aquestes està pensada per anar explorant diferents escenaris.

*És important que vagis reservant plaça, doncs seran els 10 primers els que formaran el primer grup a Barcelona. A partir de l’11è formarem un altre grup.

Si per qualsevol circumstància estàs interessat en l’experiència i només podries venir en un altre horari o dia envia’m la teva disponibilitat per realitzar al taller.

Les places lliures les podran ocupar persones que vulguin assistir només a una sessió, prèvia inscripció.

Ordre de Sessions:
Sessió 1: “Histoire de l’Eau”

Sessió 2: “Ommadawn” (Jo amo la música)

Sessió 3: “Spirit of Meditation, Native American”

Sessió 4: “In Search Of Angels”

Sessió 5: “Inner Sun” (el teu propi sol)

Sessió 6: “Joy Of Life”

Sessió 7: “Dance of The Dolphins”

Sessió 8: “Butterflies and Life”